CNC-svarvning

Specialister på CNC-svarvning

Vi är specialister på CNC-svarvning och arbetar till exempel med automatsvarvning, längdsvarvning och robotsvarvning. Tack vare vår gedigna erfarenhet och omfattande kunskaper kan vi erbjuda CNC svarvning av högsta kvalitet. Hos oss garanteras du exakta resultat, snabba processer och kostnadseffektiva lösningar.

Boggs Automation har sin utgångspunkt i Mora där vår ändamålsenliga maskinpark och moderna verkstad finns. Vårt duktiga team vet vad som krävs för att slutresultaten ska bli lyckade – vi ser till helheten utan att tumma på detaljerna! Vi har kapacitet att ta oss an både enstaka produkter och långa serier.

Vårt företag är det perfekta alternativet för dig som både vill ha kvalitet och miljömedvetenhet. Vi är måna om att uppfylla våra kunders förväntningar samtidigt som vi strävar efter att ha så liten miljöpåverkan som möjligt när det gäller till exempel CNC svarvning.

CNC svarvning – vad är det?

CNC-svarvning innebär att maskinen styrs med hjälp av ett datorprogram istället för av en mekanisk svarv. Rent konkret betyder det att man skapar en ritning i ett MPS och CAD-/CAM-program med önskade dimensioner och mått. Sedan programmerar en CNC-operatör in nummer som skapar instruktioner till metallsvarven. Därefter gör maskinen de beskärningar man önskar och du ställer till exempel in dimensioner utifrån den ritning eller 3D-modell som finns. Det är operatörens ansvar att se till så att den svarvade komponenten får rätt form.

Det finns många fördelar med CNC-svarvning och en av de främsta är flexibilitet. Tekniken gör det till exempel möjligt att svarva metallkomponenter både in- och utvändigt. CNC svarvning är dessutom ett perfekt val om du vill skapa runda och ihåliga komponenter.

Vi är proffs på CNC fräsning

Inom verkstadsindustrin är CNC fräsning en vanlig metod för att skapa plana ytor på metall och plast. Vi arbetar med aluminium, mässing samt stål och lägger stort fokus på att leverera högsta kvalitet.

Boggs Automation har gedigen erfarenhet av CNC fräsning och arbetar med en moderna verktyg som skär materialet med stor precision och effektivitet. Vi vet hur man ser till så att metallen får den optimala ytan.

Kontakt

Vill du ha mer information om vad vi kan erbjuda inom CNC-svarvning och CNC fräsning?

Kontakta oss gärna via telefon eller e-post så lovar vi att göra vårt yttersta för att hjälpa dig på bästa sätt.

CNC-svarvning
Boggs Automation i Mora utför CNC-svarvning och är experter på legotillverkning. Vi arbetar bl a med CNC svarvning och CNC fräsning som vi har specialiserat oss på.